Viktväktarna

Viktväktarna, eller Weight Watchers, grundades i USA 1963 och finns idag i ett 30-tal länder. Till Sverige kom det exempelvis 1972. Viktväktarna är kända för de flesta och deras syfte är att tillhandahålla produkter och tjänster för att underlätta för folk som vill gå ner i vikt. Du har säkert sett deras produkter i mataffären.

Hälsosam livsstil

Fördelar med Viktväktarna

En stor fördel med Viktväktarna är att de har en lång erfarenhet och därför har lärt sig vad som fungerar bäst för att gå ner i vikt. När du går på en diet är det lätt hänt att du tappar vikt snabbt för att sedan gå upp den tappade vikten och några kilon till efter. Med Viktväktarna är i stället tanken att du ska skaffa dig goda vanor och rutiner som ger dig en bestående viktnedgång. Oavsett om väljer att gå ner i vikt på egen hand eller i grupp finns Viktväktarna där som stöd. Att de erbjuder möjligheten att gå på möten kan vara en stor fördel för de som behöver ”pushas” på.

Hur går det till?

Baserat på din vikt, ålder samt kön får du veta hur mycket du kan äta och ändå gå ner i vikt. Utgångspunkten är Viktväktarnas ProPoints-program som de har uppdaterat med fler tips och strategier. Med Viktväktarna äter du vanlig, bra mat, i lagom stora portioner. Om du ändå vill unna dig något onyttigt en dag finns även den möjligheten, bland annat genom att du sparar poäng till den dagen. Viktväktarna erbjuder även recept på nyttiga rätter samt ett flertal färdiglagade rätter ute i matbutikerna. De har dessutom en egen app som gör att du alltid kan ha koll på maten, var du än befinner dig.

Hur börjar man?

Du kan välja mellan ”All inclusive” eller att bara följa programmet i din egen takt online. Med det förra valet får du hjälp och stöd från coacher och kan delta i möten. Det är ett bra val för dig som känner att du behöver lite extra stöd i din viktnedgång. Känner du att kostnaden för ett medlemskap blir för hög finns lösningar. Ett smart sätt är att använda sig av rabattkuponger. Du kan också be om ett medlemskap i exempelvis julklapp från vänner och familj.

Ett medlemskap i Viktväktarna kan passa den som finner det svårt att gå ned i vikt på egen hand. Med klara regler att följa och poäng att registrera blir det för många lättare att klara en omställning till ett hälsosamt liv.