Viktiga tips

81816-diet-forkAtt minska sin vikt kan man göra av olika anledningar. Dels av rent estetiska orsaker – man vill ha en smal och smärt kropp. Men den viktigaste anledningen är förstås för sin hälsas skull.

Det finns en hel del myter och teorier om olika sätt att minska sin vikt. De flesta har någon typ av substans i sig, men kan ofta också vara rejält överdrivna – exempelvis av kommersiella orsaker. Oavsett vilken diet eller träningsform man väljer så är det  kontinuitet som är nyckeln till att lyckas med långvarig viktnedgång – det går inte över en natt. Här kommer några enkla men användbara och bra tips att ha i åtanke. Tipsen är inspirerade av en artikel skriven på Viktväktarnas hemsida.

Extra motion

Eftersom du har som mål att gå ner i vikt så räknar vi med att du redan förstått att det krävs motion för att lyckas. Tipset handlar dock om det som ibland kallas för vardagsmotion. Ta trapporna, promenera till jobbet och så vidare. Har du tid så kan du dessutom bestämma dig för att varje dag ta den lite längre vägen till jobbet, affären eller skolan – många bäckar små.

Tandborstning

Vad gör då tandborstning på denna lista av tips kanske du tänker. Tipset är att borsta tänderna efter varje gång du ätit något. På det sättet blir det en sorts signal till både mun och kropp att det är färdigätet. Du lockas förhoppningsvis inte till att ta den extra godbiten av något slag, när du nyss borstat gaddarna.

Ta måtten

Att ta sina mått i inledningsfasen av viktnedgången kan låta lite deprimerande, man tycker ju att dessa mått är för stora. Men belöningen kommer om du följer din metod för viktnedgång.  Detta är ett utmärkt sätt att efter ett tag se hur många centimeter du minskat sedan starten. Detta är ett annat sätt att se sina resultat förutom bara det du läser på vågen.

Ta med lunchen

En bov i dramat som kan försvåra din viktnedgång är om du ofta äter takeaway-mat eller ute på restaurang när det är lunchdags. Du kontrollerar då varken portionsstorlekarna eller antal kalorier som finns i maten. Genom att göra din egen lunch och ta med till jobbet så löser du detta problem – dessutom så blir det garanterat bra mycket billigare.