Varför tappar vi hår – ofrivilligt håravfall

Märker du att ditt hår blir tunnare så kan det finnas ett flertal troliga anledningar. Om du är fundersam så läs mer här för att få reda på olika orsaker till problemet. Det kan finnas mycket som ligger bakom att du tappar hår. Om du till exempel har haft flera tunnhåriga släktingar så finns det risk för att problemet har gått i arv.

Du som har gått igenom en jäktig situation eller befinner dig under långvarig stress på grund av exempelvis jobb eller familjeproblem kan också drabbas av håravfall. Stress är tillsammans med sjukdomar och ärftlighet den vanligaste orsaken till detta

Behandlingar

Det finns hjälp att få när du drabbas av håravfall. Idag kan detta behandlas med hårtransplantation, injektionsbehandlingar och mycket annat. Under tiden som behandlingen pågår kan du som förlorat mycket hår bära en peruk under tiden. Det ger lite trygghet. Du behöver till exempel inte känna att du drar till dig uppmärksamheten när du går på en gata.

Även laserbehandling kan vara till hjälp. Patienter behandlas under ett års tid och märker inom några månader det första resultatet. För mer lättillgänglig bot finns det receptfria läkemedel på ditt lokala apotek. Tala med personalen så kan de hjälpa dig att få det du söker.