Vad bör vi äta egentligen?

I dagens samhälle blir vi allt mer hälsomedvetna. Träning och bra kost blir mer och mer uppmärksammade och i tidningarna kan vi läsa om vad vi behöver för att må bra. Trots detta kan det vara svårt att alltid välja det rätta för kroppen, speciellt när det finns så många frestelser var vi än tittar åt för håll. Ofta är de snabba och enkla alternativen inte de mest hälsosamma.

Det är lätt att gå förbi en affär eller snabbmatskedja och välja de sämre alternativen som känns enkla när man har ont om tid. Det behöver dock inte vara så svårt. Det finns många snabba och enkla lösningar till en mer hälsosam kost. Du behöver bara veta vad du ska välja när du blir ställd inför vardagens alla val.

Mexikansk mat – Ett hälsosamt val

Det har gått många trender inom kost, och vi får ständigt höra nya rekommendationer från olika hälsoinstitut och kostrådgivare. Det är svårt att veta vad som faktiskt är bra för kroppen, och vad vi egentligen behöver.

Det vi vet med säkerhet är att socker och det vita mjölet ger dig energi för stunden, men det är inte bra för din hälsa i det långa loppet. Däremot vet vi att kryddor och örter är bra för oss. Det är något som det mexikanska köket använder sig mycket av. Chili och andra starka kryddor stärker immunförsvaret och hjälper till med förbränningen. Det mexikanska köket blandar olika örter och kryddor, och är ett bra val i ett hälsoperspektiv.

Att välja kan vara svårt

Den största anledningen till att vi väljer det sämre alternativet när det kommer till mat har bland annat att göra med att vi människor har svårt att fatta beslut. Därför är det bra att ha snabba lösningar och val förberedda redan innan du står inför valet. Mexikansk kryddstark mat är alltid ett bra alternativ så ha det i åtanke vid nästa snabblunch.