Sommarmotion

Äntligen är det sommar och vi kan ge oss ut i friska luften och utöva våra sporter! Brännboll, volleyboll, fotboll, jogging, cykling och många andra sporter tas nu ut utomhus.

Kom ut i friska luften

Om du har tränat hela vintern, börjar det dags att tänka på att du bör utrusta sig annorlunda för utomhusträning. Det säger ju sig självt att folk idrottar mer lättklätt än på vintern. Ska du ut och springa behöver du framförallt andra skor, löpband är ju ofta anpassade efter att löpare behöver ett mjukt underlag. Springer du på asfalt bör du tänka på att ha skor som har mycket fjädring och dämpar dina nedslag. Det är viktigt att tänka på att ha stöd för knäna, då de är de mest utsatta under löpning. Utrustning som sådan kan du hitta exempelvis hos Lannasport.se, som har ett rätt stort sortiment av produkter för löpning och övrig motion.

Motion

Diverse sommarmotion

Volleyboll är kul och bra motion. Det kan dock vara bra med knäskydd och armbågskydd, om du tränar i sand, mest för att undvika eventuella skador när du slänger dig ner för att rädda bollen. Åker du rullskridskor krävs det knäskydd, armbågsskydd, handskydd och hjälm, speciellt om du är helt nybörjare men även om du inte är det. Trots att vi alla vet riskerna med att träna utomhus, är det också det som lockar oss.

När det gäller säkerhet finns det inget viktigare än när det kommer till sporten bergsklättring. Svenska klätterförbundet skriver alltid rekommendationer och lämnar information om säkerheten kring sporten. Bergsklättring är inget för den som är höjdrädd, men gillar du att få adrenalinkickar är det en sport som ger muskler i hela kroppen samtidigt som du tonar dem. Bergsklättring handlar nämligen om att kunna hänga sig kvar samtidigt som du stretchar armarna. Gillar du adrenalinkickar och vill du utmana dig själv – då kommer du att verkligen älska bergsklättring.