Övervikt och ledvärk

Ledvärk är ett väldigt vanligt fenomen, speciellt bland äldre människor. Men en grupp som ofta är överrepresenterad när det kommer till ledvärk är personer som är kraftigt överviktiga.

Din vikt och hälsan av dina leder har ett mycket nära sammanband. Ju mer du väger desto mer belastning lägger du också på dina leder som du rör dig. Knä- och fotleder är ofta problemområden för personer som lider av kraftig övervikt.

Att ta steg för att motverka ledvärken och de underliggande orsakerna är alltid en bra idé. Men samtidigt kan det även hjälpa att få behandling av ett eller annat slag. Att ta kontakt med med företag som Naprapatiska kan vara ett bra första steg mot lindring.

Men om du verkligen vill minska dina besvär är det också viktigt att du tar steg för att gå ned i vikt. Detta är dock för många lättare sagt än gjort. Och medan det finns de som lovar mirakelkurer och liknande, finns det inget som är så hälsosamt som att stadigt gå ned i vikt och bygga upp musklerna över en längre period.

Mycket av viktnedgången ligger just i kosten och att räkna kalorier är troligtvis din bästa chans för att få en hållbar viktnedgång som inte heller är så pass snabb att kroppen regerar dåligt av den på ett eller annat sätt.

Även måttlig viktnedgång kan göra stor skillnad för bland annat värkande knän. Så du behöver inte tro att du måste nå någon sorts idealvikt innan problemet blir bättre.