Gå ned i vikt med hjälp av träning

Enbart diet eller mirakelkurer ger inte någon viktminskning på sikt. Visserligen brukar en omläggning av kost få kroppen att reagera och släppa vätska så att man går ner något men att kombinera en god kosthållning med motion är det upplägg som brukar ge bäst resultat.

Att träna sig till en bättre vikt medför andra goda egenskaper för kroppens funktioner. Syreupptagningsförmåga, matsmältning och muskelstyrka är bara några av de förbättringar som kroppen erhåller av god motion.

Träning

Många är de som söker upp ett gym gillar att stöka i olika maskiner eller träna aerobics i grupp. Men det är inte alla som gillar det. Vad kan man då göra? En riktigt bra motionsform som ger bra flås och bra med muskelträning är ridning. Spela korpfotboll eller innebandy är andra populära motionssporter bland de som kommit lite upp i åldern. Dans är heller inte att förakta, att svänga sina lurviga på dansgolvet är bra motion.  Är du intresserad av att veta hur mycket kalorier du bränner på olika motionsformer kan du kolla på mabra.com, där de listat en hel rad olika motionsformer, allt ifrån bodybalance till innebandy.

En träningsform som ger hög kaloriförbränning och som verkligen är rolig att utföra är kampsport. En kampsport som skjutit fart ordentligt under senare tid är thaiboxning, eller Muay Thai som är det korrekta namnet. Koordinationsförmågan ställs på ett högre plan när alla kroppens delar används både för anfall och försvar. Trots att deltagarna ser ut att vara nästan nakna förutom shorts krävs en del utrustning.  Bland annat handskar, huvudskydd och tandskydd. Känner du att du vill prova på sporten är det egentligen ett par bra handskar som behövs införskaffas. Highway är ett företag online som säljer bra handskar till ett bra pris. Känner du dig inbiten i sporten när du hållit på ett tag hittar du även annan utrustning som kan behövas hos dem.

Vilken sorts motion än som väljs så gäller det att hålla igång och att inte ge upp. Det kommer att kännas motigt tidvis men man får tänka på belöningen som i form av minskad vikt och ett bättre allmäntillstånd kommer att uppnås.