En träningsform som passar dig

Kanske det är så att löpning är en träningsform som passar dig? För många så är det lätt jogging som gäller då man ska ge sig ut för att springa. Att ändra från jogging till löpning innebär att man får förändra sitt sätt att springa och det är inget som man gör på en kafferast. 

Skorna är det viktigaste du bör tänka på när du ska börja med löpning. Du kan med fördel ah ett par olika löpskor beroende på vilket underlag du ska springa på. Det finns även annan utrustning som kan vara bra att införskaffa som exempelvis iläggssulor, flaskbälten och annat. Pulsklocka kan också vara något som kan vara intressant för att hålla koll på hur pulsen arbetar under ditt löppass. Se till att vila ordentligt efter utfört pass, värm upp ordentligt före dina pass och stretcha ordentligt efteråt.

Som nybörjare så är det ett antal saker som man bör tänka på som löpare. Se till att köpa dig riktigt bra löparskor. Försök att skapa ett bra träningsprogram som du kan följa och till en början så spring på mjukt underlag. Börja inte med asfaltsväg. Det är bättre om du tar kortare löprundor till en början, heller kort än ingen alls. Allt eftersom du tränar så kan du öka dina distanser något men bli inte övermodig och ta dig vatten över huvudet. Försök hitta ett par olika löprundor som du kan variera bland.